Tjen penge på din blog

Tjen penge på din blog

Der er mange grunde til at have en personlig blog. En af dem kan være at du vil tjene penge. Du kan tjene penge på din blog på mange forskellige måde – AdSense, Affiliate marketing og betalende medlemmer er eksempelvis tre af de oplagte. Alternativet kan virke dumt når det er så let at tjene penge på dit gode indhold. Men nogle gange kan du faktisk få mere ud af din blog ved ikke at tjene penge på den. Læs med her og få svaret på hvorfor.

Tjen penge på din Blog

Tjen penge på Adsense

Hvis du placerer Google AdSense reklamer på din blog indsætter du mere eller mindre bare en boks. Heri sætter Google så reklamer ind for dig. Google vælger reklamerne ud fra dit indhold og reklamerne får på den måde relevans i forhold til det du har skrevet. Virksomhederne betaler ligesom per klik og del af klikprisen går til dig og din blog. Resten tilfalder Google og deres annoncessystem.

Det er med AdSense utrolig let at komme i gang med at tjene penge på sin blog. Hvis du bruger WordPress er det endda endnu lettere, da du blot installere et par AdSense widgets du så kan indsætte enten i siden, i bunden eller i selve indlæggene.

Tjen penge på affiliate marketing

Affiliate marketing går i al sin enkelt ud på at du tjener penge på din blog når den side du linker til får et salg eller et lead. Med andre ord får du en procentdel (typisk 7-15%) af salget i den pågældende butik. Din indkomst eller kommission er således bestemt af om dem der klikker på reklamerne eller linksene køber noget.

Rent praktisk tilmelder du dig et affiliate netværk og vælger de reklamer du tror på vil sælge på din blog. Affiliate netværket tager en lille del af komissionen – dog langt mindre end den andel Google tager ved AdSense. Du kan blandt andet derfor tjene flere penge på din blog ved at bruge affiliate marketing.

En af de største fordele ved affiliate marketing er at du ikke blot har generelle reklamer, men kan linke dybt ned i dit affiliate sides indhold og dermed gør reklamerne mere relevante for læseren. Højere relevans afføder naturligvis større afkast på din blog.

Få medlemmer og tjen penge på dem

Har du en rigtig god blog med masser af kvalitetsindhold kan du måske begynde at tage penge for det. At få betalende medlemmer kan være en ekstrem god måde at tjene penge på sin blog på. Tager du eksempelvis 30 kroner per måned skal du blot have 1000 medlemmer for en månedlig indtjening på 30.000 – simpelt ikke?

Baekdal synes jeg gør det på en rigtig god måde. Han viser på sin blog noget af indholdet og hvis man er interesseret kan man således købe sig til den sidste del. Det kan man gøre enten via et årsabonnement, et enkelt køb eller et månedsabonnement.

Vil du tjene penge på medlemmer skal du selvfølgelig give en eller anden form for værdi. Dit indhold skal være af ekstrem høj kvalitet for at dine læsere vil betale for det. Har du derfor viden og erfaringen  inden for et specifikt område kan det være i høj kurs.

Hvorfor lade være?

Nu har du set hvor let det er at tjene penge på din blog. Men hvorfor så have et afsnit der hedder ’hvorfor lade være?’? Jo – der er en bagside af mønten. En bagside du bliver nød til at stifte bekendtskab med inden du begynder at tjene penge på din blog.

Tjener du penge er du erhvervsdrivende

Tjener du penge på din blog vil du per definition ifølge loven blive karakteriseret som erhvervsdrivende. Derfor kommer din blog ind under markedsføringsloven og du har derfor et helt nyt sæt spilleregler at spille efter.

Har du eksempelvis en blog om hvor dårlig kantinemaden er på din skole må du ikke reklamere for lignende produkter og konkurrenter. Dette ville være i direkte strid med god markedsføringsskik og dermed markedsføringsloven. Når du tjener penge på din blog skal du derfor være varsom med hvad du skriver – det behøver du ikke have bekymringer om hvis bloggen er privatdrevet (uden at der bliver tjent penge på den)

Ønsker du at tjene penge på din blog kan du med fordel sætte dig overordnet ind i markedsføringsloven. Jeg har indsat et link nederst i gode resurser.

Professionalisme

En af mine største hurdler ved at tjene penge på eksempelvis denne blog er at jeg synes det virker mere professionelt og troværdigt, hvis bloggen ikke har reklamer. Hvis den er plastret til med AdSense og affiliate reklamer kan det hurtigt komme til at virke som om bloggen er skrevet udelukkende med det formål at tjene penge.

Jeg mener derfor man skal tænke grundigt over om indtjeningen er tabet af professionalisme og troværdighed værd. Tag eksempelvis denne blog – den vil måske kunne indbringe 30 kroner om måneden i reklameindtægter. 30 kroner om måneden er et par timers betalt arbejde om året – er det virkelig det værd?

Tjen penge med din blog på den lange bane

Selvom du ikke har reklamer på din blog kan du alligevel tjene penge på den. En blog er nemlig et perfekt våben og værktøj til personlig branding samt til at skabe værdifulde og længerevarende relationer til ligesindede.

Personlig branding og stærke relationer kan give dig mange fordele på den lange bane. Det kan åbne op for nye samarbejdspartnere, job og karrieremuligheder. Der ligger på den måde en kæmpe værdi i et stærkt netværk!

På samme måde kan du af det netværk du bygger rundt om din blog få værdifuld input og viden. Input og viden der kan udvide din horisont samt forbedre dine kompetencer.

Fordelene på den lange bane er der naturligvis også hvis du tjener penge på den korte. Dog kan man risikere at gå på kompromis med indholdet, professionalismen og troværdigheden hvis man forfalder til hurtige blogindtægter.

Hvad synes du?

Nu er der lagt op til debat – er du for eller imod reklamer på din blog og hvorfor?

Gode resurser

http://www.antphilosophy.com/

http://denniskjaergaard.com/

http://www.simonsiger.dk/

https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=126479

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Tjen penge på din blog, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Spred god karma og del
Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

13 svar

 • Gode betragtninger omkring 'penge eller ej'. Tror mange af de sider du har set som (prøver) at tjene penge ikke har gjort sig disse tanker.

  Jeg er enig med dig i, at man skal gøre sig nogle overvejelser, men synes du komplicerer og forenkler tingene lidt vel meget i din post.
  Dit afsnit om at være erhvervsdrivende, markedsføringsloven, kantine og reklame giver ikke rigtig mening for mig. Kan du komme med et mere konkret eksempel på problemerne ved at eks. have et link til et affiliate produkt på en side, som har en kritisk anmeldelse af et konkurrerende produkt?
  Jeg kan ikke se i markedsføringsloven dette er et problem, så længe man følger reglerne (eks. §5 omkring sammenligning).

  Samtidig synes jeg ikke man kan sætte et lighedstegn mellem de 30 kr. du nævner og så tabet af ens professionalisme. Tusindtals sites dækker sine basale udgifter via eks. adsense uden at det har indvirken på min opfattelse af deres professionalisme. Det afhænger vel i sidste ende af indholdet de tilbyder? Tag blot alle landets aviser som supplere deres salg med adsense, affiliatre mm.

  Jeg har selv et site som tjener penge via affiliate links. Ovenfor er du igen hurtig til at sætte lighedstegn mellem affiliate og masser af bannere mm., men det er faktisk muligt at tjene gode penge via affiliate, uden at gå ned ad den sti. Også uden at give tab på professionalisme, personlig brand eller de andre ting du nævner.
  De præcise tal for mit site forbliver mellem mig og SKAT, men kan røbe så meget at det årligt er seks cifre.

  • Hej Rene
   Beklager mig sene svar

   – I forhold til markedsføringsloven så ligger hele forskellen i at hvis man har reklamer på sin blog ja så skal man overholde markedsføringsloven. Hvis man ikke har reklamer skriver man i privat regi og skal ikke overholde markedsføringsloven. Det gør at du kan skrive langt mere frit og kritisk om virksomheder. Har du et affiliate site ja så skal du jo så bare overholde markedsføringsloven, hvilket jo som sådan ikke behøver være et problem, men man skal nu alligevel være opmærksom på det.

   -Jeg prøver lige at lede efter retskilden til den med kantinen.

   – Jeg siger slet ikke at man virker direkte uprofessionel hvis man bruger reklamer på sin blog, men jeg synes reklamer er støj og har en eller anden form for indflydelse på det budskab man sender. Det tager plads som man ellers kunne bruge på at få sine budskaber ud til læseren. Den plads synes jeg ikke er de 30 kr værd om måneden.

   – Det er helt fint at tjene penge på sin blog. Ja faktisk kan det, som du antyder, være en ganske udemærket geschäft. Min pointe med indlægget er at du skal overveje den anden side af mønten.

 • Hvor er det bare vigtigt at man vælger vej her. Der er for mig at se ingen mellemvej. Enten vil du tjene penge på din blog nu – gennem AdSense eller affiliate, eller også vil du skabe dig et personligt brand på lang sigt. De kan ikke forenes.

  Hvis du har en blog med AdSense eller affiliate links så er dit vigtigste mål at få folk væk fra din blog. Ja, de skal selvfølgelig besøge den, men det handler sådan set bare om at sende dem videre. Det er det du tjener penge på.

  Kører du den langsigtede strategi, hvor du forsøger at skabe et personligt brand, så er dit vigtigste mål at fastholde dine læsere. De skal gerne læse hele artiklen og helt lægge en kommentar. Jo længere tid de bliver på bloggen og jo mere de interagerer jo bedre.

  Disse to modeller står for mig i dyb kontrast til hinanden, og jeg ville aldrig sætte reklamer på en blog der skal repræsentere mig og mine faglige artikler. I hvert fald ikke uden at gøre mig nogle grundige overvejelser.

 • Som du selv er inde på, så er der både fordele og ulemper. Men hele beslutningen skal vel træffes ud fra en overvejelse om, hvad det er man vil med bloggen?
  Er det en sjov, fis og ballade blog, så er reklamer intet problem. Er det en pige, som skriver om sit liv eller hendes mode, så er det heller intet problem. Men er det en blog, hvor ingangsvinklen er professionel, som f.eks om SEO, så bliver det lidt lalalala, hvis der er Adwords mm over alt. Der vil salg af egne produkter eller ydelser mm passe bedre ind.

  Men yderst spændende overvejelser, som du har gjort dig!

 • Hej Nikolaj,

  Tak for et rigtig godt indlæg!

  Har du læst om de nye adds som WordPress snart lancere og hvad er din holding til disse?

  • Hej Kristian
   Tak for din kommentar – Jeg har faktisk ikke kigget meget på WordPress nye system. Det virker oplagt for dem, men jeg vil nu personligt lige se det an inden jeg kaster mig over det. I bund og grund kommer det jo an på hvor mange kroner du får ud af dine visninger.

 • Det der med at man kan have medlemmer som betaler månedligt har jeg aldrig tænkt på. Tror dog man skal bruge lang tid på at opbygge et renommé før det kan lade sig gøre. Men interessant tanke.

 • Hej Nikolaj

  Det er meget længe siden, du skrev denne aktuelle artikel. Vi debatere emnet i gruppen Journalister og Blogger i Danmark på LinkedIn http://www.linkedin.com/groups?gid=4460554&trk=hb_side_g Det var her jeg blev opmærksom på din artikel. Har du ikke lyst til at blive medlem af gruppen?
  Jeg har selv haft emnet om annoncer og sponser-artikler oppe at vende, som en mulighed på min blog. Jeg endte med at følge dit sidste råd, at undlade.

 • Et virkelig godt indlæg der satte tankerne i gang hos en nyere blogger.

  Umiddelbart tænker jeg at det er i orden med reklamer, så længe det er begrænset og så længe det passer ind i designet!

  Regner selv med at placere enkelte reklamer på min blog inden længe, og så håbe på at jeg kan få nogle partnere og evt. fremtidige jobmuligheder 🙂

 • Hej Nicolai – har læst din hjemmeside – Jeg har en hjemmeside som er lavet som en hobby side omkring Danmarks Historien. Jeg har efterhånder over 8000 besøgende og det er stærkt stigende – jeg er blevet opfordret til at lave en blog og tjene penge på det – kan du hjælpe mig
  MVH
  Niels

 • Fedt indlæg! Har kun tænkt over adsense metoden 🙂 Men det med månedlig betaling lyder som en god indtjening, hvis man er populær nok!

 • Tusind tak for inspirationen! Valget blev pludseligt meget let 🙂

Skriv en kommentar

Venligst indtast navn Please enter an valid email address. Skriv venligst en besked

Gratis bog om søgeordsanalyse

Få den gratis +50 siders bog der gennemgår søgeordsanalysen fra formål til udførsel og til brug. Du tilmelder dig samtidigt nyhedsbrevetSøgeordsanalyse bog

Få hjælp mit bureau, s360

Til dagligt sidder jeg hos det digitale marketing bureau s360 som Head of SEO. Hvis du har behov for hjælp, er du mere end velkommen til at tage fat i os.

Du kan også læse mere om, hvordan vi hjælper med SEO, PPC, Konverteringsoptimering, Google Analytics eller nogle af vores andre digitale marketing ydelser