SEO guide

Læse guide

På denne side får du en komplet guide til SEO – og det endda uden, at jeg selv har skrevet et eneste ord om SEO. jeg guider dig med links og henvisninger til de SEO tools, SEO artikler, personer inden for SEO og indspark til hvor du kan finde mere viden om søgemaskineoptimering.

Jeg har lavet guiden og mine henvisninger til en række af forskellige områder inden for SEO. Listen her til højre er indholdsfortegnelse, som du kan klikke på for at hoppe ned til det respektive emne i SEO guiden.

Hvis du er helt ny inden for SEO og du har brug for en helt simpel guide kan du gå til introduktion til SEO og læse disse guides først. Herefter kan du gå ned til de mere avancerede værktøjer, bøger, blogs etc. God fornøjelse:

Hvad er SEO

Googles formål er at skabe den bedste brugeroplevelse igennem kvalitetsresultater til søgeren. Det gør Google ved at læse og indeksere websites. Herefter fremviser Google disse efter relevans til søgetermer. Google har opbygget en enorm database af indekserede websites, som du kan søge imellem ved søgninger. SEO er arbejdet med at gøre dit websites resultater mere synlige i Google enten ved at skabe flere sider i indeks eller ved at få de sider der i indekset højere op ved søgninger.

Formålet med SEO er mere organisk trafik, hvilket kan skabe bedre brugeroplevelser, øget salg, bedre og mindre kundeservice og bedre branding.

Grundlæggende kan SEO opdeles i to: henholdsvis ekstern- og intern søgemaskineoptimering. Intern søgemaskineoptimering er arbejdet med websitets indhold. Ekstern søgemaskineoptimering er arbejdet med indholdet på eksterne hjemmesider. Google vurderer relevansen af dit website ud fra hvor vigtigt (læs autoritativt) siden er på den ene side og hvor relevant dit indhold er på den anden side.

Introduktion til SEO

Er du helt ny inden for søgemaskineoptimering, linkbuilding, tekstforfatning og teknisk SEO så har jeg her fundet en række artikler, der guider dig igennem de basale emner og områder af SEO. Læs dem og få den grundlæggende introduktion til hvad søgemaskineoptimering er og hvordan Google virker.

Forstå SEO algoritmen

Uanset hvad du skal bruge denne guide inden for SEO til så er det en god idé at starte med at forstå algoritmen bag Google. SEO algoritmen er den måde hvorpå Google vælger hvordan sider skal rangere i søgemaskinen.

SEO værktøjer

Uanset om du skal lave SEO analyser, optimere tekst, linkbygge eller forbedre dit site rent teknisk så vil du ikke kunne undgå at skulle bruge nogle SEO værktøjer. Jeg har herunder samlet de SEO værktøjer, som jeg bruger i mit arbejde med og omkring søgemaskineoptimering.

Konkrete guides til SEO

Herunder har jeg samlet en række helt specifikke guides til SEO, som jeg vil anbefale dig at læse igennem. Måske det ikke er relevant for dig lige nu og her, men hvis du vil være klogere på SEO er det en god idé at være på forkant med fremtidige udfordringer. Her kan understående guides være dem er gælder.

Analyse guides

Analyser inden for SEO er når du kigger dybt i dit websites linkprofil, søgeord, indhold, konkurrence, teknisk optimering eller noget andet. Jeg har lavet en lang række både store og små SEO analyser for de kunder, som jeg har arbejdet med igennem tid. Herunder har jeg så samlet nogle referencer til guides, der gennemgår forskellige typer af SEO analyser.

Linkbuilding guides

Linkbuilding handler om at bygge autoritet igennem anbefalinger fra andre hjemmesider. det handler således om at få folk til linke til website på den ene eller anden måde. Der findes et utal af linkbuilding metoder og typer af links. Det overordnede tema er efter diverse Google opdateringer blevet diversifikation i linkprofilen. Du skal med andre ord have en så naturlig linkprofil som overhovedet muligt. Herunder finder du de links jeg mener du vil få mest ud af at læse inden for linkbuilding:

Læs videre om SEO

SEO algoritmen udvikler sig hele tiden, der kommer nye  værktøjer og der kommer nye features i Google. Det betyder, at det ikke er nok for dig blot at læse linksene i denne SEO guide. Du kan og skal fortsat følge med i udviklingen. Herunder guider jer dig til mine favorit bøger, blogs og magasiner, som jeg selv følger tæt.

Har du noget, som du kunne tænke dig blev tilføjet til listen, så skriv gerne en mail til mig.

Spred god karma og del
Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email