Sådan vælger du indholdselementer til din Content Marketing

Sådan vælger du indholdselementer til din Content Marketing

En stor del af at lægge en solid Content Marketing strategi indebærer at vælge de rigtige indholdselementer. I dette blogindlæg får du en model for klogere at indsætte forskellige stykker indhold i din indholdsstrategi.

På den måde sikrer du, at din strategi bliver både solid og divers, da du får overvejet formålet og typen af hvert enkelt stykke indhold. Læs med her og få mit bud på et værktøj til strategisk at vælge indholdselementerne.

Content Strategi

Forskellige indholds-elementer

Det er kun din marketingshjernes fantasi, der sætter grænser for det indhold du skaber. Der findes et væld af forskellige muligheder inden for content og både form, længde og afsæt kan variere rigtig meget. Prøv eksempelvis at tænke over disse tre parametre:

  • Medie: Du kan bruge billeder, video, grafik, tekst eller lyd som medie.
  • Afsender: Du kan bruge kunder, eksperter, produkter eller medarbejdere som afsendere.
  • Kanal: Du kan bruge nyhedsbrev, dit website, dine butikker eller dine sociale medier som kanal for indholdet.

Alle disse parametre skaber et væld af forskellige content-typer. Der er naturligvis nogle gængse indholdstyper, som vi kender, men tænk over at indhold kan komme i lige den form du kan tænke dig til, hvis du mikser ovenstående.

I det understående har jeg taget udgangspunkt i nogle af de mest almindelige stykker indhold, som vi herefter skal forsøge at placere i vores model

Content typer

Basalt set findes der dog hundredevis af forskellige typer indholdselementer. Eksempelvis fandt jeg dette indlæg med 105 forskellige indholds-elementer, som jeg er blevet inspireret af.

Det er svært at beslutte sig for hvilken type indhold, man skal lave og jeg ser ofte at det i bedste fald ender med basal gætværk. Lad os derfor prøve at etablere en simpel model, som vi kan snakke indholdsstrategien ud fra.

Hvor i forbrugerrejsen skal indholdet hjælpe

Det første du skal overveje er om de enkelte stykker indhold ligger tidligt eller sent i forbrugerrejsen.

Jeg har tidligere skrevet dette indlæg om, hvordan du tænker indhold ind i købsrejsen. Købsrejser varierer fra marked til marked og her skal du kende din målgruppe og deres købsmønstre for at kunne udarbejde det indhold, der på bedst mulig vis får dem videre.

købsrejse

Afhængigt af hvad formålet med din Content Marketing er, så skal du lave indhold der matcher forbrugerrejsen. Hvis formålet med din Content Marketing er at få flere kunder nu og her, så bør du fokusere på indhold, der fungerer godt sent i købsrejsen. Blødere stykker indholder stimulerer din målgruppe tidligt i deres købsrejse.

Når du sammensætter din Content Marketing strategi, så skal du meget gerne kunne dække hele købsrejsen med dit indhold. Får du din målgruppe ind tidligt i købsrejsen, kan du forsøge at drive dem videre i købsrejsen igennem andre typer content tættere på købet. Content du eksempelvis kan levere igennem remarketing eller email marketing.

Er indholdet inspirerende eller uddannende

Den næste ting du skal overveje er om indholdet er inspirerende eller uddannende:

Inspirerende indhold er indhold, der har en underholdningsværdi igennem eksempelvis spænding eller humor. At indhold er sjovt kan være inspirerende for modtageren, så de i højere grad interagerer, deler og bruger indholdet.

Uddannende indhold er indhold, der er mere hjælpende, objektivt og operationelt. Under uddannende hører eksempelvis indholdselementer som how to’s, guides, rapporter, produktbeskrivelser, beregnere eller lokationer.

Når du gør det kan vi nemlig sætte de to dimensioner sammen i understående model inspireret af SmartInsights. Her har jeg forsøgt at lægge de forskellige indholdselementer ind, så de dels matcher købsrejsen og dels matcher formålet. Det giver basalt set fire kvadranter, hvori de forskellige indholdstyper kan ligge.

Content strategi købsrejse

Ovenstående er en god ramme at lægge content marketing strategien ud fra. Den giver os mulighed for at se, hvor vi fokuserer i dag, og hvor vi bør fokusere fremadrettet. Du bør kunne placere samtlige indholdsstykker i ovenstående og dermed få et kort til at navigere, når du enten planlægger eller evaluerer din Content Marketing strategi.

Tænk formålet ind med indholdet

Det næste du skal overveje med de enkelte indholdsstykker er formålet med indholdsstykket.

Det har jeg tidligere skrevet dette indlæg om, hvor du kan inddele dit indhold i de fire formål: søgbart, linkbart, delbart eller konverterende content.

Du vil opleve, at det er forskelligt fra marked til marked, hvilke typer indhold der matcher hvilke formål. For at du kan vælge typen af indhold skal det formål du ønsker at opnå passe sammen.

 

Content marketing strategy

For SEO er især det søgbare indhold interessant, idet det er det indhold, som din målgruppe vil finde i Google. Hvis du eksempelvis kan se, at der bliver spurgt om mange af de samme spørgsmål i Google er det en god idé at arbejde med FAQ eller guides, hvor du kan folde spørgsmålene ud og dermed tiltrække organisk trafik. Du finder frem til det søgbare indhold igennem din søgeordsanalyse.

Ud over det søgebare, så er det delbare og linkbare indhold også en stor del af din SEO. Det er nemlig det indhold, der kan give dig links. Du får i dette indlæg 7 eksempler på indhold, der i høj grad kan tiltrække links og dermed give dig bedre placeringer i Google.

Det er essentielt fra start af at lave en gennemtænkt content strategi. At arbejde med content marketing er en lang proces, og derfor skal du tænke dig godt om, planlægge og måle inden indholdsstrategien eksekveres. Du skal arbejde på at skabe overlap imellem content typerne. Får du både delinger og links til indhold, der bliver søgt efter, så har duskabt det helt rigtige fundament for gode placeringer i Google.

Og hvis indholdet så også kan være med til at konvertere, så får du langt større værdi af det.

Content Marketing casen XL byg

En af de cases, som jeg desværre ikke selv har været med til, men som jeg synes er god og inspirerende er XL byg. XL byg arbejder med både med Content Marketing, SEO og linkbuilding, og jeg synes de gør et godt stykke arbejde i at sprede deres indhold ud over flere formater og formål.

Det jeg har lagt mærke til er, at de har brugt mange resurser på produkttekster, som eksempelvis denne side:

Xl byg produkt content

Produkttekster er uddannende og ligger low funnel, ligesom de ofte vil være konverterende. Derfor er produkttekster essentielle selvom de ikke tiltrækker organiske besøg, referral trafik eller social trafik. Generelt er XL-byg’s produkttekster lange og gode sammenlignet med andre byggemarkeder, hvilket jeg er sikker på giver højere konverteringsrate i shoppen.

Jeg kan i den ombæring anbefale at lytte til denne udgave af pottercut, hvor du kan få tips til at lave bedre produkttekster.

Ud over det så har den en række guides til gør-det-selv personen. Indhold som ligger high funnel, men som er uddannende, det er ligeledes indhold, som der bliver søgt efter i Google, men fordi indholdet ligger tidligt i forbrugerrejsen, kan de også bruge det på sociale medier som eksempelvis denne guide:xl byg content marketing

Siden herover har stadig et potentiale, hvis der kan bygges et par links ind til den. Den ligger som vist fra SearchMetrics herunder nummer 8 på gulvvarme, som ellers vil være et søgeord, som XL-byg har svært ved at rangere på, da det ikke er noget de har i sortimentet direkte.

xl byg Content Marketing case

Dermed kan de med en guide som denne skabe søgbart indhold, der ligger tidligere i købsrejsen samt skabe indhold til andre kanaler som eksempelvis deres sociale medier og deres nyhedsbrev.

Ligeledes er der brugt mange kræfter på kategoritekster. Et område der har til formål at uddanne brugerne ligesom kategoritekst som oftest er søgbart. Det er altså indhold, som har til formål at drive flere besøgende ind tidligt i købsrejsen og få dem til at købe. Der er til en overvægt af kategorisiderne blevet lavet et solidt stykke indhold, der bliver lagt i bunden som her:

XL byg content

Kategoritekster er noget, som jeg desværre ofte ser bliver nedprioriteret trods det store potentiale. Selvom jeg har set en tendens til at indhold på kategorisider betyder mindre for organiske placeringer og SEO, så anbefaler jeg stadig, at man får lavet gode og solide kategoritekster. Det giver gode placeringer i Google og kan hjælpe målgruppen med de helt overordnede problemstillinger ved produktet.

XL Byg har på rigtig mange af deres kategorier investeret i at lave gode og lange tekster. Det betaler sig, da det ofte er disse sider de får synlighed på, når jeg slår XL Bygs synlighed op i værktøjer som SearchMetrics. Herunder har jeg taget et udtræk af de mest synlige sider på websitet og mange af disse er kategorisider:

XL byg kategori content marketing

De har også udarbejdet en række infografikker, som igen er uddannende målrettet tidligt i købsrejsen, men dog i et andet format. Et format der er mere linkbart, hvilket gør at XL-byg får en del indgående links til indholdet og dermed kan opbygge websitets autoritet og trust.Herunder er det deres infografik om energirenovering.

xl byg infografik content marketing

Når vi slår denne side op i Ahrefs, så viser det sig, at den har fået 23 links ind til sig fra en række interessante forsyningsselskaber og medier:

XL byg linkbuilding

Det er indhold, der kan tiltrække links og dermed gøre siden overordnet mere autoritær. Det ville nemlig have været svært at få links ind til kategorisiderne fra ovenstående forsyningssider.

Ovenstående er et udsnit, der viser diversiteten i XL byg og viser, hvorfor jeg mener de gør det rigtig godt på deres Content Marketing. Jeg håber du vil lade dig inspirere af ovenstående case og selv komme videre med din Content Marketing strategi. Evt. igennem brugen af den model vi har gennemgået her.

Sådan vælger du indholds-elementerne til din Content Marketing strategi

Som virksomhed skal du vælge de elementer, der matcher formålet med din markedsføring og det marked som du befinder dig i. Når du vælger indholds-elementerne skal du på den ene side kigge indad og på den anden side kigge udad.

Når du kigger indad skal du se på, hvad du som virksomhed har af resurser:

  • Medarbejdere der kan udarbejde indholdet
  • Data der kan underbygge dit materiale
  • Samarbejdspartnere der har interesse i at levere indhold ind til dig
  • Kunder som kunne være interesserede i at udarbejde indhold på din platform

Og når du kigger ud i markedet skal du kigge på:

  • Søgeadfærden som din målgruppe har inden for dit område
  • Links til dine konkurrenter og deres indhold, samt hvilket typer indhold, der typisk linkes til
  • Delinger af dine konkurrenters indhold

Ud over ovenstående så vil jeg inkludere virksomhedens mål og KPI’er i valget af indholds-elementer. Jo mere orienteret målene er imod low funnel, jo mere vil jeg gå efter indhold, der kan drive konverteringer.

Ligeledes spiller budgettet naturligvis også en rolle, idet der er stor forskel på, hvad forskellige indholds-elementer koster. Hvis budgettet er småt vil jeg eksempelvis arbejde meget med at aktivere og invitere eksterne resurser til at bidrage med indhold.

Hvis du har noget du gerne vil tilføje eller selv lægger inde med en case, så del det endeligt herunder i kommentarsporet 🙂

Andre kilder til content typer

Content Grid fra Oracle som infografik: https://blogs.oracle.com/marketingcloud/the-content-grid-v2

The Content marketing Matrix fra Smart Insight: http://www.smartinsights.com/content-management/content-marketing-strategy/the-content-marketing-matrix-new-infographic/

Singlegrain har lavet den rigtig fine artikel om Content Marketing i købsrejsen: https://www.singlegrain.com/blog-posts/content-marketing/content-marketing-funnel-using-different-types-content/

Infografik fra Econsultancy med det periodiske system over Content Marketing: https://econsultancy.com/blog/64539-introducing-the-periodic-table-of-content-marketing

Mangler du inspiration til din indholds-elementer? I dette indlæg er der i alt 105 forskellige former for elementer, som du kan bruge: http://www.convinceandconvert.com/content-marketing/content-to-fill-calendar/

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.2/5 (13 votes cast)
Sådan vælger du indholdselementer til din Content Marketing, 4.2 out of 5 based on 13 ratings
Spred god karma og del
Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Ingen kommentarer endnu - vær den første

Du kan skrive den første kommentar

Skriv en kommentar

Venligst indtast navn Please enter an valid email address. Skriv venligst en besked

Gratis bog om søgeordsanalyse

Få den gratis +50 siders bog der gennemgår søgeordsanalysen fra formål til udførsel og til brug. Du tilmelder dig samtidigt nyhedsbrevetSøgeordsanalyse bog

Få hjælp mit bureau, s360

Til dagligt sidder jeg hos det digitale marketing bureau s360 som Head of SEO. Hvis du har behov for hjælp, er du mere end velkommen til at tage fat i os.

Du kan også læse mere om, hvordan vi hjælper med SEO, PPC, Konverteringsoptimering, Google Analytics eller nogle af vores andre digitale marketing ydelser