Passion!

Passion!

Vi hører ofte folk snakke om, hvor passioneret de er for det ene eller andet. Det er nærmest blevet et must at være passioneret af et eller andet. Selv i reklamer som Nelly.com’s bliver frasen ’passion for fashion’ nævnt nærmest til skamløshed. Man kan dog spørge sig selv om, hvad passion overhovedet er, hvordan man bruger sin passion samt hvordan man finder den.

Jeg har fået æren af at skrive et indlæg for Artrebels projektet Rebel Academy. Indlægget skulle være på engelsk, så derfor har jeg valgt at oversætte den til dansk på min egen blog. Rebel Academy indlægget finder du her.

passion

Alle har en passion

Alle har et eller andet de nyder at lave, også dig – enten et eller andet område du  allerede nu ved rigtig meget om, noget du elsker at lave. Tænk over det  – er der noget du virkelig nyder at gøre eller lave?

Det kan være tekniske færdigheder som programmering, det kan være at være at lege med børn, det kan være aktiviteter som at lave mad, at rejse, at sy – det  kan endda være noget så absurd som at se gyserfilm. Hvad end det er så har du et eller andet du nyder at lave mere end noget andet.

Spørgsmålet er så bare om det, du nyder at lave, også er din passion?.. Jeg tror i mange tilfælde, at der vil være en klar sammenhæng imellem de ting man nyder at lave og passionen.

For mig selv kan jeg sige, at jeg er passioneret omkring iværksætteri. Det giver mig noget helt specielt at starte noget op, udvikle det og optimere det. Da den første ordre kom ind i e-scarf blev jeg enormt høj. Den følelse af at skabe noget et skridt af gangen og langsomt bygge det op er givende på et helt andet plan. Det vil jeg kalde passion.

Find din egen passion

Nu ved vi at alle har en passion – selv dig. Men hvordan finder man så sin passion, hvis man ikke føler, at man har den? Et spørgsmål jeg ikke har svar på, men derimod kan jeg fortæller, hvordan jeg selv har gjort.

En af de første ting man kan gøre er at lave en brainstorm. Tag et blank stykke papir og start med at lave linjer, ord ud fra ordet passion. Herefter skriver du alt ned som du selv mener, at du nyder at lave. Mangler du inspiration så kig omkring dig, kig rundt omkring i dit hjem, se på din computer, i dit skab eller på din boghylde. Husk på at der ikke er nogle dårlige ord eller ideer omkring din passion.  Skriv alt ned og evaluér dem senere.

Den anden ting du kan gøre er at kigge på, hvad du mest af alt elsker at læse om. Før jeg startede mit første projekt læste jeg i flere dage om alt lige fra iværksætteri og online marketing til jura og regnskab. Iværksætteri fangede hurtigt min interesse, hvilket var den første indikation om at iværksætteri var en af mine store passioner.

Den tredje ting du kan gøre er at spørge dig selv, hvad du virkelig elsker at gøre eller lave. Har du en eller anden form for hobby? Et eller andet du altid laver som en overspringshandling?

Brug din passion til noget godt

Når du er blevet mere bevidst om, hvad det er for nogle ting du nyder at lave, kan du begynde at udnytte det. En passion skal først og fremmest betyde noget for dig, men hvorfor ikke dele den med andre? Hvorfor ikke kaste endnu mere energi i din passion så andre også kan få glæde af dit engagement?

Gør dig selv til ekspert inden for området. Det er ikke sikkert du er en ekspert lige nu, men det kan du blive ved selv at tage de nødvendige skridt – og det kan du, hvis du er oprigtig passioneret omkring området. Det der tæller,

Hvis du brænder igennem med din passion kan du således skabe et publikum ved netop at distribuere, skabe og kommunikere din passion. Byg et univers og begynd at danne relationer allerede nu. På et tidspunkt bliver du måske i stand til at kunne leve af din passion pga. dit netværk. Og alt andet lige må det da være sjovere at lave af sin passion?

Et eksempel på at have en passion og udnytte til at gøre noget er de freelancere, foredragsholder og konsulenter man ofte finder inden for online marketing. Disse bruger som oftest deres blogs til at skabe værdi for deres relationer, hvilket styrker relationerne og får personerne til at fremstå som vidensledere, hvilket ultimativt giver dem jobs.

Passion er i mit hoved et ord som bliver brugt forkert, for meget og for ofte. Kald det hobby, passion, ting du nyder at lave, ting du har det sjovt med – navnet er mindre betydningsfuldt. Trods det mener jeg alligevel at passion er en af de vigtigste elementer i opskriften på succes og livsglæde. Det kan godt være, at det er en kliche, men jeg tror på at have sin passion som sit arbejde giver dig kvalitet, værdi og glæde. Det må være det ultimative mål. At blive bevidst om sin passion og så gå efter at udnytte den!

Hvad betyder passion for dig?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Passion!, 5.0 out of 5 based on 3 ratings
Spred god karma og del
Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

1 svar

  • Hej Nikolaj

    Jeg har læst flere af dine indlæg omkring personlig udvikling. Mht indlægget om passion, har jeg forsøgt, at lave en brainstorm omkring mine passioner, men jeg syntes, at jeg har tendens til, at rode rundt i – ting jeg er passioneret for og ting som jeg gerne vil være passioneret for. Har du haft sammen udfordring? Hvis du altså forstår mit spørgsmål.

    Hilsen

    Anders

Skriv en kommentar

Venligst indtast navn Please enter an valid email address. Skriv venligst en besked

Gratis bog om søgeordsanalyse

Få den gratis +50 siders bog der gennemgår søgeordsanalysen fra formål til udførsel og til brug. Du tilmelder dig samtidigt nyhedsbrevetSøgeordsanalyse bog

Få hjælp mit bureau, s360

Til dagligt sidder jeg hos det digitale marketing bureau s360 som Head of SEO. Hvis du har behov for hjælp, er du mere end velkommen til at tage fat i os.

Du kan også læse mere om, hvordan vi hjælper med SEO, PPC, Konverteringsoptimering, Google Analytics eller nogle af vores andre digitale marketing ydelser