Bliv en God Sælger – Alternativ Fremgangsmåde til Øget Salg

Bliv en God Sælger – Alternativ Fremgangsmåde til Øget Salg

Bliv bedre til salg

Bliv en god sælger

Hvad skal der til for at blive en god sælger? Du får her en alternativ fremgangsmåde fra de gængse salgstricks. En fremgangsmåde der er mere ægte, føles mere rigtig og skaber mere værdi og en bedre følelse hos dig som person.

Jeg havde den store glæde at deltage i Anders Søndergaard og Steinar Ditlefsens Super Salg Seminar. Resultatet var et overraskende givende seminar med essentielle og virkelig givende pointer. Jeg forventede et oplæg om manipulerende og snydende salgstricks, men blev til min store lettelse overrasket af to varme og indsigtsgivende indspark. Jeg vil her dele de essentielle punkter jeg fik med fra Super Salg seminaret. Læs del 1 og bliv en god sælger.

Først og fremmest var en af de ting, der virkelig fangede mig at det at være sælger ikke er en maske man tager på om morgenen på vej ud af døren. Vi er alle sælgere i en eller anden forstand og derfor kan alle med interesse for performance og karriere få noget ud af at læse indlægget.

Når vi skal være bedre sælgere er vi nød til at bryde de vaner, tankegange, arbejdsgane og metoder, som vi til dagligt bruger. Mønstrene holder os fast i en situation, hvor vi ikke kan komme videre. Vi skal lede os selv ud fra fremtiden mens den opstår i stedet for ud fra fortidens historier og vaner. Leder vi os selv ud fra fremtiden opstår en kæmpemæssig frihed til at afprøve nye veje, skabe rum for nye ideer og muligheder, der netop kan skabe den fremgang vi ønsker.

Det der har størst indflydelse på om vi får et salg i hus eller ej er vores personlighed samt den relation vi har til den anden person. Vi skal derfor genfinde kontakten til passionen, sjælen og hjertet i det vi gør. Har vi sjæl og hjerte i vores virksomhed og i det vi laver brænder vi igennem. I stedet for at intellekten bliver bakket op af intuitionen så skal vi vende den om således at vi arbejder ud fra intuitionen, der bakke op af intellekten. Pointen er altså med andre ord at spiritualitet og personlig udvikling er helt essentielt for hvor gode sælger (eller performere) vi er, da salg ikke handler om luskede salgstricks, men om relationer.

Tvinger vi os selv til at lede os selv ud fra fremtiden mens den opstår eller med andre ord nuet i stedet for ud fra et fastlåst tankesæt baseret på historie og mindset. Vi bliver indoktrineret af vores omgivelser, kultur, forældre og den identitet vi bliver påduttet og vi er nød til at frigøre os fra de historie om hvad vi kan og ikke kan, hvad vi er og ikke er, før vi kan begynde at skabe de ting vi i virkeligheden ønsker os.

For at kunne gøre det er vi nød til at have selvværd, vi er med andre ord nød til at kunne se indad og acceptere den vi er, som vi er. At kunne sige til sig selv vi er gode nok, uanset hvilken bagage vi har og hvilke historier der har beskrevet os.

Dette leder os frem til 5 hovedpunkter til at blive en bedre sælger i følge Anders Søndergård:

5 principper til at øge salg

 • Loven om værdi: Hvor meget giver vi i værdi kontra det vi tager betaling for i forhold til dels de produkter vi har og dels den personlighed vi har. Tilfører vi værdi til personer, hvad enten det er kunder eller personer i vores liv, så opbygger vi et stærkere forhold. Når salg handler om relationer gælder det altså kort sagt om at tilføre konkret og reel værdi til vedkomne vi ønsker at sælge til.
 • Loven om kompensation: din indkomst bestemmes af hvor mange mennesker du betjener og hvor godt du betjener dem. Du kan kalde det karma eller du kan kalde det godt købmandskab, men at have tilfredse kunder du betjener godt er vejen til en større indkomst. Og jo flere mennesker du betjener godt jo større vil denne indkomst blive.
 • Loven om indflydelse: Vi skal sætte vores næstes (og købers) behov og ønsker over vores egne. Når vi tilsidesætter egne behov og ønsker om salg og i stedet sætte køberens behov højere så kan vedkomne tydeligt føle det og personer, der oprigtigt sætter ens personlige behov højere. Relationen bliver forstærket fremtidige salg er mere sandsynlige.
 • Loven om autencitet: Den mest værdifuld gave vi kan give andre er os selv. Når vi er nærværende i den situation vi er i, så kan personen vi er sammen med føle og mærke det. Er vi autentiske og nærværende vil det kunne føles, mærkes og forholdet forstærkes.
 • Vær åben overfor at modtage: Nøglen til at være en effektiv giver er at være åben for at modtage – her er det både muligheder, betaling, komplimenter og hjælp. Siger vi ja når der er kongruens imellem vores indre værdier og det der tilbydes så griber vi mulighederne.

Til sidst er der ét ord der afgør om du får success som sælger eller ej. Det ene ord er initiativ. Tager vi som individer initiativ til at ændre, til at gøre og til at gå i gang så når vi virkelig langt. Så selvom vi lever og ånder efter de 5 principper så skal der stadig initiativ til. Implementer bare nogle af principperne, tag initiativ og du vil se dig selv vokse som sælger, både menneskeligt og professionelt.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Bliv en God Sælger - Alternativ Fremgangsmåde til Øget Salg, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Spred god karma og del
Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

3 svar

 • Hej Nikolaj,

  Hvor er det skønt at læse dit inlæg !
  Dejligt at få det bekræftet at det man gør ikke er helt tosset : )
  Jeg åbnede en butik med delikatesse og kropsplejeprodukter for ca 4 måneder siden….der er virkelig mange ting på spil når man vælger at tage springet som iværksætter og det er en sej kampe, men det der få en til stadig at tro på sig selv når tiderne er hård som nu er alle de mange positive kommentar fra vores kunder såsom ” tak for en super god betjening” , ” neeej , her bliver man forkælet” ” hvor er I bare søde” osv, osv
  Vi ville aldrig sælge noget vi ikke selv syntes om og vi tror på at det er en af grunde til at vores kunder virker så overreskede over den måde vi behandler dem på….
  Jeg plejer at sige til mine hjælper i butikken at vi blot skal behandle andre menesker som vi selv ønsker at bliver behandlet ….og jeg vil personligt elske at der blev taget hensyn til mine behøv når jeg vælger at gå ind i en butik at handle og ikke at nogen prøver på at sælger mig noget jeg slet ikke kan bruge eller synes om.

  Endnu engang TAK for et super indlæg!!!

  Og rigtig god weekend!

  De bedste hilsner
  Esther Geneser
  Créme Brûlée Aps

  • Hej Esther

   Tusind tak for din fine kommentar. Fedt at høre at det virker for jer i butikken – det her er et af de indlæg jeg godt kan lide at læse igen. Jeg synes godt man kan glemme hvor vigtigt win win tankegange er imellem dig som sælger og kunden som kunde. Jeg bukker og takker for de rosende ord – held og lykke med butikken 🙂

   dbh Nikolaj

 • Ja The Go-giver er en rigtig god bog. jeg prøver at gennemleve de 5 love hver dag. ikke kun når du sælger men i alt hvad jeg gør.

  Godt arbejde Nikolaj

Skriv en kommentar

Venligst indtast navn Please enter an valid email address. Skriv venligst en besked

Gratis bog om søgeordsanalyse

Få den gratis +50 siders bog der gennemgår søgeordsanalysen fra formål til udførsel og til brug. Du tilmelder dig samtidigt nyhedsbrevetSøgeordsanalyse bog

Få hjælp mit bureau, s360

Til dagligt sidder jeg hos det digitale marketing bureau s360 som Head of SEO. Hvis du har behov for hjælp, er du mere end velkommen til at tage fat i os.

Du kan også læse mere om, hvordan vi hjælper med SEO, PPC, Konverteringsoptimering, Google Analytics eller nogle af vores andre digitale marketing ydelser